Конаровська (Винник) Оксана

Оксана Конаровська (Винник) – випускниця Інституту історії, політології і міжнародних відносин 2013 р., магістр. З 2013 р. працювала в Бучацькому інституті менеджменту і аудиту, а з 2020 р. працює вчителем історії в Стінківській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів с. Стінка Бучацької міської територіальної громади Тернопільської області.

Оксана Конаровська (Винник) відзначає: “Я є учитель за покликанням, і себе ніким іншим не можу уявити. За це я вдячна саме нашому університету, зокрема кафедрі історії України. Саме завдяки прекрасному викладацькому колективу, я зрозуміла, що школа – це виноградник, де вчитель покликаний діяти виховавчо і плідно. Ці і подібні думки, які завжди близькі вчителеві і постійно витають перед його розумовим зором, підтримують у ньому веселість і бадьорість, зберігають йому мужність і спокій. Щиро дякую всьому викладацькому складу факультету за отримані знання в галузі історії, які мені так необхідні для проведення уроків та виховних заходів. Викладання історії вимагає творчого підходу, особливо у виборі методичних прийомів і засобів, наочного матеріалу та використання аудіовізуальних засобів. При цьому одним з найбільш вагомих пріоритетів стає формування творчого і критичного мислення учнів, щоб вони не тільки вивчили матеріал, але засвоїли помилки минулого і не повторяли їх у майбутньому. Тому що, як говорив один з давньогрецьких філософів: “В історії немає нічого нового, все нове це добре забуте старе».

Педагогічне кредо Оксани Конаровської (Винник): «Для мене бути вчителем – це бути у курсі інновацій, бути ініціативною, за жодних обставин не втрачати ентузіазму і намагатись зробити історію не тільки цікавою, але і наставницею у житті. Намагаюсь стати для учнів не лишень наставником, а й другом. Бути вчителем із дитячого захоплення стало для мене справою мого життя. Основне моє гасло – «Майбутнє наше і цілої України залежить від дітей, а щоб їх зробити Людьми потрібно любити свою справу і йти крізь терни до зірок».