Нищак (Томин) Оксана

Оксана Нищак (Томин) у 2004 р. закінчила історичний факультет  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, отримавши диплом магістра.

«З 2004 р. розпочалася педагогічна діяльність в Ліснотарновицькій та Назавизівській школах. Це були перші кроки у прагненні поділитися з молодим поколінням знаннями з історії, своїм ще невеликим життєвим досвідом. У 2007 р. доля завела мене до Прикарпатського військово-спортивного ліцею Івано-Франківської обласної ради, який знаходився на той час в м. Богородчани Івано-Франківської області. 2009 р. ПВСЛІ переїхав до м. Надвірна, де я продовжую працювати і на сьогоднішній день. Викладаю історію, очолюю методичне об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін та є класним керівником. Маю досвід викладання права (2007–2013 рр.). Важливе місце в моїй освітянській діяльності займає дослідження історії українського війська. У співпраці з вчителем історії Н.Ю. Краюшкіною написала програму «Історія Українського війська. Програма варіативного курсу 8-11 класи» – відзначає Оксана Томин (Нищак) про свій педагогічний шлях та творчий педагогічний доробок.

Учні Оксани Нищак (Томин) неодноразово ставали переможцями районних, обласних олімпіад та конкурсів з історії, приймали участь у Всеукраїнських акціях (зокрема на підтримку полонених військових моряків України – зроби «жовто-блакитний кораблик» у грудні 2018 р.). Нещодавно відбувся обласний етап ХХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходив під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», в якому перемогу здобув вихованець вчительки – ліцеїст 11-В класу В. Федорук з конкурсною роботою на тему: «Бойовий шлях українського військового діяча, командира куреня Легіону УСС, старшини, отамана Української Галицької Армії Омеляна Лисняка».