Факультетська родина збільшилася двома сотнями студентів, а кафедральна сім’я – 60 студентами!

З початком навчального року в Університеті 15 вересня 2020 р. відбувся традиційний захід – Посвята першокурсників у студенти. За умов сьогодення урочиста Академія проходила онлайн. Окрім першокурсників та їх батьків до заходу приєдналися голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, голова Івано-Франківської обласної ради, випускник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин, Митрополит Івано-Франківський і Галицький, архієрей ПЦУ Владика Іоасаф, випускники та працівники університету.

Онлайн-урочистості розпочав вітальним словом ректор Університету, професор Ігор Цепенда. Свої благословення усій університетській родині уділили Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин та Митрополит Івано-Франківський і Галицький, архієрей ПЦУ Владика Іоасаф. Вони побажали ректорату, викладачам, студентам та працівникам плідної праці на благо розвитку Університету.

З нагоди свята зі словами привітання до студентів-першокурсників звернулися голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, голова Івано-Франківської обласної ради, випускник Прикарпатського університету Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Вони побажали молодим людям натхнення у навчанні, творчого оптимізму, нових звершень та впевненості у власних силах.

Особливим моментом онлайн-урочистостей стало виголошення першокурсниками Присяги, яке завершилося виконанням студентського гімну «Gaudeamus». Учасники онлайн-урочистостей також мали нагоду переглянути відео презентації про діяльність університету. Урочиста Академія, присвячена посвяті першокурсників у студенти, супроводжувалася концертною програмою за участі творчих колективів та випускників Навчально-наукового інституту мистецтв нашого Університету. Перша частина святкового онлайн-заходу завершилася музичним твором «Боже Великий Єдиний» у виконанні камерного хору «Воскресіння».

Друга частина програми – це зустріч першокурсників Факультету історії, політології і міжнародних відносин з керівництвом і професорсько-викладацьким складом Факультету, яка відбулася онлайн на платформі Cisco Webex Meetings. У ході цієї зустрічі пролунали привітання від керівництва Факультету – декана проф. М.В. Кугутяка, заступника декана, доцента кафедри історії України і методики викладання історії М.В. Сигидина, онлайн-знайомство з кафедрами, зокрема із випусковою кафедрою для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» і ОР «»Магістр – кафедрою історії України і методики викладання історії. Першокурсники отримали багато цікавої і корисної інформації не тільки про Факультет історії, політології і міжнародних відносин, але й про зміст навально-методичної, наукової та виховної діяльності викладачів кафедри історії України і методики викладання історії. Зокрема, завідувач кафедри історії України і методики викладання історії проф. І.Я. Райківський підкреслив: «Цей день є особливим для Вас шановні першокурсники, які вливаються в нову факультетську родину. Нехай ваш талант, знання і розум будуть спрямовані на користь Вашій майбутній професії – вчителя історії і суспільствознавчих предметів, а ми у всьому цьому будемо Вам сприяти і допомагати».

Варто зазначити, що цьогоріч лави Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника поповнили більше двох тисяч вступників закладів загальної середньої освіти, а Факультету історії, політології і міжнародних відносин – понад двісті випускників за сімома спеціальностями ОР «Бакалавр». Серед них є і спеціальність 014 Середня освіта (Історія), на перший курс якої поступили 43 студенти денної і 16 заочної форми навчання. Тобто фактично кожен третій першокурсник спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», випускник школи, є студентом нашого Факультету. Зважимо також і на те, що цього року на перший курс спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» поступило 38 студентів денної і заочної форм навчання. А загалом на всіх курсах спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр» денної і заочної форм навчається близько 250 студентів.

Шановні студенти-першокурсники! Професорсько-викладацький склад і студенти старших курсів випускової кафедри історії України і методики викладання історії щиро вітають Вас зі вступом на Факультет історії, політології і міжнародних відносин та бажають цікавих і плідних років навчання у великій Факультетській родині!

  • Посвята в першокурсники. 15.09.2020 р.
    Посвята в першокурсники. 15.09.2020 р.