Участь викладачів кафедри у розширеному засіданні ректорату

23 листопада 2020 р. в університеті відбулося розширене засідання ректорату за участю керівництва університету, директорів інститутів та Івано-Франківського коледжу, деканів факультетів, завідувачів кафедр та керівників відділів університету. На засіданні також були присутні викладачі кафедри історії України і методики викладання історії. Робоча зустріч відбувалася у форматі онлайн.

Присутні розглянули низку важливих питань щодо організації освітнього процесу за змішаною формою навчання, використання системи дистанційного навчання, підсумки моніторингу проведення навчальних занять та обговорили проєкт Положення про порядок проведення внутрішніх аудитів системи управління якістю в університеті.

Зокрема, в контексті останнього директор університетського Центру забезпечення якості освіти Микола Кузь ознайомив учасників онлайн-засідання із загальними положеннями та процедурою здійснення внутрішнього аудиту. Під час обговорення йшлося про важливість проведення роботи в даному напрямку.

«Якщо це все буде вибудовано на науковій основі, то таким чином ми будемо бачити чіткі зрізи того, що відбувається у нашому освітньому процесі. Це буде дозволяти нам покращувати освітній процес», – зазначив ректор університету.

У ході розширеного засідання ректорату директор Центру дистанційного навчання та моніторингу освітньої діяльності Іван Івасюк зазначив, що за результатами моніторингу 12-ти тижнів дистанційного навчання навчальний процес  ведеться добре і система його належним чином забезпечує. Також викладачі університету на рівні із системою навчання використовують Google Classroom. Окрім цього, Іван Івасюк звернув увагу на те, що працівники Центру завершили компіляцію і звіт нової системи дистанційного навчання. У цій системі реалізовано модуль не лише відеоконференції, як навчального елементу, а і низки актуальних питань – це спілкування зі студентами через відкриту форму тестування, наявність календаря, тощо. Нова система вимагає ще доопрацювання.

Під час онлайн-засідання ректор університету Ігор Цепенда звернув увагу на вибудовування нової інформаційної політики. Він також наголосив, що університет переходить в зовсім інший вимір, адже має добру основу для подальшого розвитку, і, за словами ректора, дуже важливо спільно генерувати будь-яку ідею, розробляти механізм її реалізації, що в свою чергу дасть можливість університетові ще більше розвиватися.

На завершення було озвучено низку організаційних оголошень та робочих пропозицій.