Обговорення підсумків роботи ЕК та інформаційної і профорієнтаційної діяльності кафедри

29 грудня 2020 р. відбулося останнє у календарному році засідання кафедри історії України і методики викладання історії. На порядку денному були такі питання: про стан заповнення електронних журналів і відомостей викладачами кафедри; про результати роботи ЕК з проведення підсумкової атестації випускників за другим (магістерським) рівнем вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр»; про інформаційну і профорієнтаційну діяльність кафедри; різне.

По першому питанню викладачі кафедри згідно наказів ректорату № 585 від 12.10.2020 р. «Про запровадження в університеті електронних журналів у системі Dis Portal» та № 672 від 13.11.2020 р. «Про внесення змін до наказу від 12.10.2020 р. № 585» виступили зі своїми звітами про стан готовності заповнення електронних журналів у системі Dis Portal. Завідувач кафедри проф. І.Я. Райківський також відзначив, що викладачі кафедри повинні завершити роботу по підготовці й оновленню навчально-методичного забезпечення, необхідного для організації і успішного проведення зимової заліково-екзаменаційної сесії.

По другому питанню Ігор Ярославович, будучи членом Екзаменаційної комісії, зробив узагальнення щодо результатів роботи ЕК з проведення підсумкової атестації випускників за другим (магістерським) рівнем вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр». І.Я. Райківський відзначив наукову та суспільну актуальність тематики, обраної для написання дипломних робіт за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, оригінальність постановки проблеми та елементи наукової новизни, наявні в абсолютній більшості з них, а також творчу реалізацію студентами поставлених перед собою мети й дослідницьких завдань. Структура всіх без винятку кваліфікаційних робіт на спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» включала окремий розділ, присвячений конкретній методиці використання напрацювань з теми роботи в практичній навчальній та виховній діяльності в закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти.

Третє питання засідання стосувалося інформаційної і профорієнтаційної діяльності кафедри. Відбулося обговорення доповіді ректора проф. І.Є Цепенди на онлайн-конференції трудового колективу щодо підсумків роботи Університету за 2020 рік, яке відбулося двома годинами раніше того ж таки дня, 29 грудня. Зокрема, викладачі кафедри погодилися з висловленим міркуванням Ігоря Євгеновича, що в умовах пандемії Covid-19 одним з пріоритетних напрямків має стати посилення уваги до інформаційної та профорієнтаційної діяльності усіх без виключення структурних підрозділів Університету. Викладачі кафедри озвучили ряд слушних рекомендацій і побажань щодо оновлення інформації у розділі «Події» сайту та на відповідній сторінці кафедри історії України і методики викладання історії у соціальній мережі Facebook. Висловлювалося побажання щодо створення соціальної сторінки кафедри в Instagram та формування відеохостингу YouTube-каналу кафедри історії України і методики викладання історії.

Насамкінець, завідувач кафедри проф. І.Я. Райківський сердечно привітав викладачів кафедри з наступаючим Новим 2021 роком і Різдвом Христовим. Побажав всім веселих свят, міцного здоров’я і процвітання, нових творчих здобутків.