Відбулась вчена рада університету

1 червня 2021 р. відбулося онлайн-засідання Вченої ради університету за участю професорсько-викладацького складу. Відповідно до порядку денного було розглянуто низку важливих питань діяльності університету та його структурних підрозділів.

Традиційно захід розпочався урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив диплом доктора історичних наук доцентці кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки факультету історії, політології і міжнародних відносин Надії Кіндрачук.

Далі під час онлайн-засідання члени колегіального органу розглянули, зокрема, питання організації освітнього процесу та забезпечення якості освіти в Навчально-науковому інституті мистецтв, результати стажування викладачів у формі самоосвіти та обговорили рекомендації до друку наукової та навчально-методичної літератури.

Учасники засідання також затвердили зміни до складу редакційної колегії наукового журналу «Психологія особистості», теми дисертаційних досліджень, призначення та зміну наукових консультантів та керівників аспірантам і докторантам та схвалили низку Положень університету зі змінами до них.

У ході онлайн-засідання також відбулося обговорення та затвердження кандидатур з числа осіб викладацького складу на представлення їх до державних нагород та присвоєння звання «Почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника».

На завершення засідання Вченої ради університету ректор Ігор Цепенда звернув увагу на важливих моментах завершення навчального року.

Варто зазначити, що онлайн-засідання пройшло за допомогою хмарної платформи pu.webex.com. Можливість застосовувати цю унікальну технологію Прикарпатський університет отримав завдяки трирічному проєкту створення Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Програмний продукт забезпечує проведення телеконференцій за технологією Cisco WebEx Meetings, аудіо нарад з функцією запису.