Наталію Котурбаш обрали головою студентського сенату Університету

Конференція студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася 8 червня 2021 р. у форматі онлайн. У ній брали участь 103 делегати з числа студентів факультетів, інститутів та Івано-Франківського фахового коледжу.

На порядку денному студентської онлайн-конференції були винесені питання, зокрема, обрання голови студентського сенату на новий звітній період та делегатів з числа студентів до складу Вченої ради університету, внесення змін до Положення про студентський сенат Університету.

Передусім, учасники онлайн-конференції заслухали звіт голови студентського сенату Вікторії Вовк за період її каденції з 25 листопада 2019 по 8 червня 2021 р. та схвалили його.

Шляхом таємного онлайн-голосування за допомогою системи Cisco Webex делегати студентської конференції обрали студентських представників на загальноуніверситетську конференцію та до складу Вченої ради університету.

На обрання голови студентського сенату Університету було подано одну кандидатуру – голови студентського сенату Педагогічного факультету, магістрантки I року навчання Наталії Котурбаш. Кандидатка виступила з програмою щодо подальшого розвитку органу студентського самоврядування. До обговорення кандидатури на голову студентського сенату Університету онлайн долучилися ректор Ігор Цепенда, голова первинної профспілкої організації студентів та аспірантів Назарій Дюк та його заступник Іван Хом’як, голова студентського сенату Університету Вікторія Вовк та голова студентського сенату Факультету психології Марія Сторчоус.

«Кожен рік, кожен етап – це нові виклики. Вам потрібно обрати свого лідера, навколо якого ви об’єднаєтеся і будете успішно реалізовувати свої проєкти, втілювати нові ідеї задля розвитку студентського руху, зокрема, та університету, загалом», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Він також запевнив студентів про підтримку їх ініціатив з боку керівництва Університету та подякував голові студентського сенату Вікторії Вовк за роботу в період її каденції.

Тож, шляхом таємного онлайн-голосування 86 % делегатів студентської конференції Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проголосували «за» та обрали головою студентського сенату магістрантку I року навчання Педагогічного факультету Наталію Котурбаш.