Рух – це здорово!

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 8 червня 2021 р. приєднався до Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу «Рух – це здорово». Наші студенти понад 200 учасників – зібралися на стадіоні Угорницького ліцею, де долучилися у прямому ефірі до Всеукраїнської руханки, яка охопила всі міста України.

Захід проводиться Комітетом фізичного виховання і спорту під патронатом Міністерства освіти і науки України, і пропагує заняття фізичною культурою.

Участь у заході також взяв голова ради спортивної студентської спілки області, ректор Університету Ігор Цепенда.

«Переконаний, що просвітництво у спорті займає неабияке місце. Бо ми повинні дійти до того, щоб кожне покоління розуміло і усвідомлювало, що таке для них спорт в сенсі руху, активної позиції, всього того, що дозволяє молодій людині сьогодні відірватися від ґаджетів, а старшому поколінню відірватись від дивана. Це проблеми, які сьогодні існують для всіх. Тому ми намагаємося охоплювати дуже широко і дитячі садки, які сьогодні були, і спортивні юнацькі школи, які вже займаються професійним спортом, і ЗОШ, які сьогодні активно розвивають рух фізичної культури і виховання. З іншого боку співпрацюємо з медичними клініками. Сьогодні виходить в нашій області цікавий проєкт разом з Івано-Франківською обласною дитячою клінічною лікарнею – для дітей, які мають вади зору і для дітей, які можуть мати вади зору, – що стосується бадмінтону, який дозволяє зміцнювати очний м’яз. Тобто, ми намагаємося широко працювати в напрямку саме оздоровлення і запобігання – а це є найважливіше. Спорт в багатьох випадках дозволяє людині запобігти тим хворобам, які її очікують в майбутньому. Тому сьогоднішня акція, яка охопила всю Україну, має, без сумніву, просвітницький характер, але вона привертає увагу і дітей, і батьків, і влади до потреби здорового способу життя».