Майстерна імпровізація просто неба на тлі Карпатського моря і обсерваторії

Вистава «Енеїда» Івана Котляревського у виконанні акторів Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка у суботу 21 серпня заполонила собою весь простір третьої вершини Карпат!

Вона стала продовженням започаткованого минулого року соціального артпроєкту «ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ» додатково до проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC) за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Артпроєкт здійснюється завдяки співпраці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з Івано-Франківським національним академічним драматичним театром імені Івана Франка.

Неперевершене дійство у виконанні акторів – переважно випускників та студентів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, було насичено народною музикою та улюбленими піснями.

Через гумор та іронію, вишукану карнавальність, через чисту кольорову гаму цього сценічного видива, глядач побачив «іншого» І. Котляревського ‑ автора-пророка, котрий передбачив для народженої української нації і серйозні випробування, і процес гартування. У цій історії кожен впізнав самого себе і відчув напругу нашого драматичного сьогодення.

Детальніше про виставу до Дня Незалежності України читайте та дивіться на сайті БІЛИЙ СЛОН Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Прикарпатського та Варшавського університетів.