Викладач факультету Марія Ткачівська отримала відзнаку міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» за історичний роман «Княгиня Острозька»

Нещодавно на онлайн-церемонії нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» вже вшосте відзначена завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу, кандидатка філологічних наук, доцентка, письменниця Марія Ткачівська. Цьогоріч вона отримала відзнаку «Вибір видавця» за історичний роман «Княгиня Острозька». Марія Ткачівська вже неодноразово ставала лауреаткою цього престижного конкурсу в номінаціях «Романи», «Кіносценарії», «Дитяча проза», «Пісенна лірика».

Роман «Княгиня Острозька» – це неймовірна, оповита містичними легендами історія життя і кохання княгині Гальшки Острозької – найвродливішої й найбагатшої жінки Польсько-Литовської держави (багатшої від польського короля), великої меценатки та співзасновниці Острозької академії. Через багатства вона стає об’єктом дивовижних інтриг аристократії, короля та власної родини. На її руку претендують відомі руські та польські магнати, та в долі свої плани на молоду княгиню…

Зазначимо, що міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», успіх якого налічує 21 рік, є найпрестижнішим українським конкурсом, який називають Літературним Оскаром. Це найвідоміший бренд у сфері розвитку нової хвилі сучасної літератури та культури в цілому. Завдяки конкурсу відкрито понад 1000 нових письменників, зокрема і з інших країн, сукупний наклад виданих творів – 30 мільйонів примірників, деякі перекладено багатьма мовами. Екранізовано 53 фільми, створено понад 80 театральних п’єс, які увійшли в репертуар театрів в Україні та за кордоном, два мюзикли. Отримано безліч нагород на престижних світових та вітчизняних кінофестивалях. За свій значний внесок, конкурс «Коронація слова» визнаний найпрестижнішим соціально відповідальним меценатським проєктом.