Методичний семінар з організації позакласної гурткової роботи в Івано-Франківській обласній книгозбірні

    Краєзнавча діяльність є однією з найважливіших складових в роботі не тільки навчальних закладів, громадських установ, але й бібліотек. Вже традиційно під орудою доц. кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королька 21 вересня 2021 р. в рамках нормативного курсу «Організація позакласної гурткової роботи» студенти СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» ознайомилися з фондами книгозбірні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка (директор Людмила Василівна Бабій).

    Цьому сприяє вже довголітня співпраця з працівниками відділу краєзнавчої літератури (завідувач відділу – Оксана Ігорівна Шаран), яка направлена на виховання у молодих людей патріотизму, національної свідомості, поваги до історії, традицій рідного краю, поширення краєзнавчих знань серед студентської та учнівської молоді. Діапазон дидактичних форм роботи у царині організації позакласної гурткової роботи, шкільного краєзнавства та й загалом історичного краєзнавства розширюється. Студенти у відділі краєзнавчої літератури обласної книгозбірні виконують низку індивідуальних самостійних робіт: здійснюють бібліографічний опис та анотації (виписки) історико-краєзнавчої літератури про свій населений пункт та рідний край; впорядковують матеріал розгорнутих історико-краєзнавчих робіт про свої рідні села й містечка; вивчають історико-краєзнавчу літературу щодо походження власного населеного пункту… А поки що на початку семестру – екскурсія для молодих людей по відділах обласної бібліотеки, методичний семінар з організації роботи студентів у відділі історико-краєзнавчої літератури.

    Отже, творча історико-краєзнавча лабораторія Івано-Франківської обласної книгозбірні для студентів – майбутніх вчителів історії і суспільствознавчих предметів та керівників гуртків в закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти в дії. Вона займає гідне місце у творчому пошуку, сприяє якісному розвитку молодіжного культурно-просвітницького середовища, духовному збагаченню студентів. Бо саме з бібліотекою, інформацією, книгою, створюється успішне майбутнє кожної людини і всього суспільства.