Підписано договір про співпрацю з Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України

    6 грудня за сприяння доцента кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королька підписано договір про співпрацю з Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України (обласне відділення МАН). Цей заклад позашкільної освіти під керівництвом директора Надії Павлівни Дерев’янко функціонує відповідно до Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту» та інших законодавчих документів нашої держави з 1997 р. з метою пошуку та відбору обдарованої молоді, її профорієнтації та формування інтелектуального потенціалу української нації.

    Під час зустрічі Андрій Королько і Надія Дерев’янко обговорили предмет діяльності і мету співпраці. Наголошено на важливості впровадження та розвитку системи ступеневої підготовки фахівців за наскрізними навчальними планами та програмами, ефективного використання матеріальної бази закладів, спільного проведення освітніх і краєзнавчих проєктів, розробки навчально-методичного забезпечення за спеціальністю освітніх рівнів бакалавр і магістр 014.03 «Середня освіта (Історія)», залучення викладачів кафедри історії України і методики викладання історії та студентів спеціальності освітніх рівнів бакалавр і магістр 014.03 «Середня освіта (Історія)» для проведення навчально-практичних та індивідуальних самостійних робіт і виробничої історико-краєзнавчої практики в обласному відділенні МАН, роботі журі І і ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та ін.

    Відзначимо, що кожного року викладачі кафедри і Факультету історії, політології і міжнародних відносин є членами журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Під час захисту учнівських конкурсних робіт члени журі, викладачі кафедри та Факультету історії, політології і міжнародних відносин подають для школярів цінні рекомендації щодо правильного оформлення наукових праць, класифікації першоджерел і літератури, під час дискусії – вмілого формулювання запитань до своїх колег учнів-конкурсантів.

    Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України, особливо у розрізі проходження студентами ІІ курсу спеціальності 014.03 «Середня освіта (Історія)» ОР «Бакалавр» виробничої історико-краєзнавчої практики в закладах позашкільної освіти. Адже Мала академія наук України – це своєрідна класифікована скарбниця знань, де учні під пильним оком керівників гуртків, наукових керівників здобувають ази науково-дослідницьких знань, які в майбутньому пригодяться для написання наукових кваліфікаційних робіт з історії, зокрема й історичного краєзнавства, у вищій школі під час навчання в університетах.