Запрошуємо учнів 9–11 класів та вчителів ЗЗСО до участі в онлайн-турнірі комп’ютерної гри-вікторини «Стежками Франка»

    Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника запрошує учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської області та з інших регіонів України взяти участь в онлайн-турнірі комп’ютерної гри-вікторини «Стежками Франка», який відбудеться 7 червня 2023 р. о 14:00 год. Склад команди – 6 учнів 9–11 класів та вчитель закладу освіти.

    Реєстрація капітана команди та вчителя, котрий готує команду до участі в турнірі, обов’язкова. Зареєструватися необхідно до 18:00 06 червня 2023 р., заповнивши Google-форму: https://docs.google.com/forms/d/1JSYZSeUECUyFfk2XmJQ36Iw4yVP9j-wAp2tyaHmVcMM/edit

    Відповідно до умов гри-вікторини три команди-переможниці та вчителі отримають цінні подарунки, грамоти ректора та екскурсію Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника за участі науковців і студентів. Усі вчителі, команди яких візьмуть участь в онлайн-турнірі гри, отримають від Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника сертифікати з підвищення кваліфікації на тему «Використання комп’ютерних технологій на уроках української мови та літератури. Комп’ютерна гра-вікторина «Стежками Франка» (9 год / 0,3 кредиту ЄКТС). Вчителі трьох команд-переможниць отримають сертифікати в кількості 30 год (1 кредит ЄКТС). Усі учасники отримають подяки ректора Університету.

    Гра-вікторина «Стежками Франка» (категорії та завдання). (Тут вкласти презентацію, яку надсилаю).

    Під час гри гравці рухаються стежиною від одної до іншої «будівлі», у якій мешкав чи перебував Іван Франко впродовж свого життя. Головний персонаж гри Карпатська рись – талісман Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – ставить кожному учаснику 20 запитань. Гра відбувається у супроводі музики.

    Гра-вікторина має 5 категорій:

    1) категорія «життєпис»: завдання – дати відповідь на питання, пов’язане з життєвим шляхом Івана Франка;

    2) категорія «світлини»: завдання – визначити осіб або місця, зображені на світлинах;

    3) категорія «творчість» – завдання – вказати твір або героя з твору Івана Франка;

    4) категорія «мова творів»: завдання – обрати пропущене в цитаті слово/слова, з’ясувати значення слова; деякі питання сформульовані так, як питання з української мови на ЗНО/НМТ (про частини мови, структуру речення, розділові знаки);

    5) категорія «почерк»: завдання – прочитати слово, сполучення слів чи речення, написані Іваном Франком власноруч.

    Твори І. Франка, які використано для створення питань, відповідають програмі для ЗЗСО 10–11 класів рівня стандарт і профільного рівня: філософська поезія «Легенда про вічне життя», поема «Мойсей», новела «Сойчине крило», драма «Украдене щастя», лірика збірки «Зів’яле листя» («Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Чого являєшся мені у сні»), а також лірика збірки «З вершин і низин» («Гімн», «Сікстинська мадонна»).

    У питаннях категорій світлини і життєпис відображено шлях І. Франка як письменника, вченого і громадського діяча, публіциста, перекладача, а також змальовано багатогранність його діяльності, її вплив на культурний і політичний розвиток України.

    У питаннях висвітлено значення творчості І. Франка для розвитку української літератури та його роль у пробудженні національної свідомості.

    Про умови вікторини можна послухати у програмі «Тема дня. Радіовимір» на українському Радіо. Івано-Франківськ за покликанням https://soundcloud.com/ur_local/vchitisya-grayuchis

    Також запрошуємо команди-учасниці зробити світлини під час гри і виставити в мережі Facebook, затегавши Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника і онлайн-турнір «Стежками Франка».

    З питань проведення гри прохання звертатися до організаторів:

    Волощук Галина Михайлівна – 0972478216 (Viber, Telegram), galia.voloschuk@pnu.edu.ua

    Русакова Ольга Валеріївна – 0965661911 (Viber, Telegram), olga.rusakova@pnu.edu.ua

Cолецький Олександр Маркіянович – 0506717862 (Viber, Telegram), oleksandr.soletskyy@pnu.edu.ua

Ровінський Віктор Анатолійович – 0689033017 (Viber, Telegram), victor.rovinsky@pnu.edu.ua