Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Персоналістика українознавства – як світоглядний феномен»

Завідувач кафедри історії України і методики викладання історії, доктор історичних наук, професор Ігор Райківський взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Персоналістика українознавства – як світоглядний феномен», що відбулася 26 травня 2021 р. в Івано-Франківському національному медичному університеті (ІФНМУ) з ініціативи кафедри українознавства і філософії. Конференція за участю кількох десятків науковців з різних міст України – Києва, Харкова, Львова, Запоріжжя, Вінниці, Тернополя, Чернівців, Ужгорода та ін., а також з-за кордону, була присвячена висвітленню місця і ролі особистісного фактору в історії України, внеску як видатних, так і маловідомих сьогодні діячів в український національний рух. Засідання відбулося в змішаній формі (іногородні – онлайн, з м. Івано-Франківська – в актовій залі бібліотеки ІФНМУ), тема його виступу – «Михайло Максимович і Галичина». З матеріалами конференції, що були опубліковані до її початку, можна ознайомитися у провідних бібліотеках України, репозитаріях наукових праць учасників, куди вони будуть передані, див.:

Персоналістика українознавства як світоглядний феномен. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю. Івано-Франківськ : Вид-во ІФНМУ, 2021. С. 282–301.