«Вони помирали, щоб жила Україна» – відбулися підсумкові заняття у формі історичних вечорів в рамках курсу «Сучасні освітні технології»

    9 та 16 травня 2023 р. студентами другого курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) (групи СОІ–21 та СОІ–22) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання) в рамках вивчення курсу «Сучасні освітні технології» (викладачі Прокопів Л. М., Паска Т. В.) було проведено підсумкові заняття у формі історичних вечорів, присвячених Героям України на теми «У нашій пам’яті вони залишилися назавжди» та «Вони помирали, щоб жила Україна». Студенти продемонстрували практичні навички використання різноманітних інноваційних педагогічних технологій в освітньому процесі, продемонстрували чудове володіння сучасними методами на практиці та підтвердили засвоєння вивченого матеріалу.

    Тематика заходів була підібрана відповідно до реалій сьогодення, адже кожен свідомий громадянин нашої держави повинен знати і пам’ятати своїх Героїв. Тому здобувачі освіти наголосили на важливості пам’яті кожного Героя України. Лозунг заходів: «Війна почалася не з 24 лютого, вона почалася з першого пострілу на Євромайдані…».

    Під час історичних вечорів було практично використано теоретичний матеріал, який студенти засвоїли вивчаючи курс, зокрема різноманітні сучасні методи та педагогічні технології: «мозаїка», «мозковий штурм», «вебквест», «бесіда», «акровірш», «міні-вікторина», «портрет Героя», відповідні аудіо та відео матеріали та інші методи для цікавого та інтерактивного навчання.

    Історичні вечори пройшли інформативно, змістовно та цікаво. Завершилися словами про те, що ми повинні завжди пам’ятати Героїв Небесної Сотні, Революції Гідності, а також Захисників і Захисниць України, які ціною власного життя обороняють нашу державу і наближають жадану перемогу!

    Слава Україні! Героям слава!