Пізнавальна профорієнтаційна зустріч студентки-практикантки з учнями про вибір професії

    19 березня у рамках проходження виробничої педагогічної практики у закладах загальної середньої освіти студенткою третього курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (заочна форма навчання) Лілією Гадомською (керівник-методист – доцент кафедри історії України і методики викладання історії Королько Андрій Зіновійович) проведено профорієнтаційну зустріч з учнями 9 та 11 класів Чортківської гімназії №2 Чортківської міської ради Тернопільської області.

    Гімназисти мали унікальну можливість пізнати багатогранний світ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а особливо факультету історії, політології і міжнародних відносин. Студентка-практикантка, яка підготувала і представила візуалізовану презентацію, зуміла вразити аудиторію своїм знанням щодо організації навчальної та наукової роботи закладу вищої освіти.

    Лілія Гадомська детально описала освітні програми факультету, підкресливши їхню різноманітність та актуальність у сучасному світі. Донесла здобувачам освіти особливості вступної кампанії 2024 року, що, безумовно, зацікавило учнівську аудиторію, яка активно готується до вступу у заклад вищої світи.

    Одним із найважливіших моментів зустрічі була розмова про вибір професії та його вплив на майбутнє життя молодих людей. Студентка наголосила на тому, що правильний вибір професії може суттєво вплинути на життєву траєкторію, і підкреслила важливість отримання якісної освіти.

    Крім того, вона ділилася історіями успіху випускників факультету, що є важливим стимулом для молодих амбіційних людей. Це дозволило учням побачити реальні можливості та перспективи після закінчення Університету.

    Також було представлено інформацію про студентське самоврядування, дозвілля та сфери зайнятості, де можуть реалізувати себе випускники Факультету після завершення навчання. Це дало учнівській аудиторії отримати повнішу картину про те, яким може бути їхнє студентське життя та які можливості вони матимуть після отримання вищої освіти.

    Висловлюємо вдячність за організацію зустрічі директору гімназії Кульчицькому Руслану Володимировичу та заступнику з виховної роботи Гіль Олександрі Орестівні.