EUROSUMMIT громадських організацій

    9 травня в рамках відзначення Дня Європи у м. Києві вперше відбувся EuroSummit громадських організацій. У його роботі взяв участь директор Навчально-наукового центру професійної кар’єри та освіти впродовж життя Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Михайло Нагорняк.

    Понад 150 представників громадських організацій, експерти, громадські активісти, представники української влади, зокрема, члени Кабінету Міністрів України, Офісу Президента, Верховної Ради України та міжнародні партнери України із Євросоюзу обговорили напрямки роботи необхідні для набуття Україною членства в ЄС.

    Захід проводила ГО EasyBusiness за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.

    Учасники міжнародного заходу відвідали презентації від аналітиків ГО EasyBusiness, панельні дискусії за участі представників українського Уряду, Парламенту, Представництва ЄС в Україні та експертів, а також тематичні воркшопи і сесії обміну досвідом.

    Також під час саміту відбувся нетворкінг для напрацювання пропозицій щодо сценаріїв залучення громадських організацій до переговорного процесу щодо членства України в ЄС. Підсумком роботи тематичних груп стала спільна заява щодо участі українського громадського сектору в євроінтеграційних процесах.