Участь студентки Марини Блищук у міжнародній молодіжній конференції «Act.ival for Future 2024»

    Студентка 3 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Марина Блищук (група СОІ–32) взяла участь у міжнародній молодіжній конференції «Act.ival for Future 2024», що відбулася з 2 по 6 травня 2024 р. в місті Любек (Німеччина). Під час конференції вона мала приємну можливість зустрітися з понад 200 представниками молодіжних організацій, осіб з активною життєвою позицію з 39 країн Європи.

    Метою цього заходу було зібрати людей з різних європейських країн та об’єднати їх навколо вирішення спільних викликів сучасності, зокрема «Як залучити молодь до активної участі в житті громади, своєї країни?», захисту людських прав (цьому був присвячений воркшоп на тему «Роми історія і сучасність») тощо.

    Ще однією цікавою подією було обговорення європейської ініціативи SAME – Solidarity action day movement in Europe. Це широка мережа європейських молодіжних організацій, які координують свою діяльність. Вони щорічно проводять День солідарності, коли учні мають змогу не ходити до школи, а працювати на обраній роботі й жертвувати зарплату на молодіжні проєкти з усього світу. Учасники конференції визначили основні кроки, які необхідно зробити для реалізації цього проєкту в Україні.

    Марина Блищук не вперше бере участь у подібних заходах за кордоном, після приїзду додому висловила «подяку своїм викладачам з кафедри історії України і методики викладання історії, які завжди надають підтримку в будь-яких моїх починаннях».