Науковий парк «Прикарпатський університет» розпочинає реалізацію університетського інноваційного проєкту державного значення

    Комерціалізація перспективних наукових розробок наших вчених є пріоритетним напрямом діяльності Наукового парку «Прикарпатський університет». У цьому контексті проводиться постійна робота щодо використання наявних можливостей державно-приватного партнерства задля реалізації цікавих дослідницьких рішень.

    16 травня за Наказом Міністерства освіти і науки України №697 проєкт ТОВ Науковий парк «Прикарпатський університет» «Синтез та властивості природних оксигенгенеруючих активаторів згорання моторних палив, біоетанолу і біодизелю» було кваліфіковано як інноваційний та занесено до відповідного Державного реєстру інноваційних проєктів.

    Цим самим було офіційно визнано актуальність творчого доробку наших науковців та створено правові підстави для надання державної підтримки у реалізації зазначеного проекту згідно положень Закону України «Про інноваційну діяльність».

    Автором ідеї та технологічного рішення згаданого проєкту є авторитетний у світі науковець, академік АТН України, доктор технічних наук, професор кафедри хімії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Сергій Курта.

    Ця подія стала черговим підтвердженням ефективної діяльності вчених нашого Університету у сфері розробки та втілення в життя унікальних наукових продуктів загальнодержавної ваги. Адже наш проєкт було включено до Державного реєстру інноваційних проєктів першим в Івано-Франківській області.