Науковці кафедри біохімії та біотехнології взяли участь у 48-мому Конгресі FEBS «Mining biochemistry for human health and well-being»

    Науковці кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професор Володимир Лущак та провідний фахівець Вікторія Гурза взяли участь у 48-мому конгресі FEBS «Mining biochemistry for human health and well-being», який відбувався впродовж п’яти днів у м. Мілані (Італія).

    На конгресі значна увага була зосереджена на здоров’ї та добробуті людини, яких можна досягнути та покращити завдяки молекулярній та клітинній біології.

    Окрім важливих дослідницьких тем, що стосувалися найновіших розробок у біохімічній галузі, діяльність Конгресу включала спеціальні освітні сесії, симпозіуми та економічні дискусії, пов’язані з біохімією.

    Загалом конгреси організовані товариством FEBS мають на меті забезпечити обмін ідеями та комунікацію між науковцями різних рівнів. Також FEBS має схему стипендій для підтримки молодих вчених, які лише починають свою кар’єру.

    У межах цього заходу науковці кафедри біохімії та біотехнології Університету прослухали низку цікавих лекцій, набули нового досвіду, а також поділилися результатами власних досліджень із науковцями різних країн світу.

    Зокрема Вікторія Гурза презентувала постер на тему «Influence of margarine diet alone and in combination with every other day feeding on the antioxidant system of mouse liver and heart», де було висвітлено вплив маргарину та періодичного голодування на систему антиоксидантного захисту печінки та серця мишей.

    Крім того, 48-ий Конгрес FEBS дозволив науковцям кафедри біохімії та біотехнології завести нові знайомства зі своїми колегами з інших університетів світу, що може стати першим кроком для майбутньої співпраці.