Випускники кафедри військової підготовки ПНУ склали Присягу на вірність Україні

    Сьогодні відбулися урочисті заходи з нагоди складання військової присяги на вірність українському народові випускниками кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Цього року кафедру закінчили 31 випускник за спеціальностями «Організація морально-психологічного забезпечення військ (сил)», «Математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем, систем захисту інформації та кібернетичної безпеки» та «Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті».

    На урочистій церемонії були присутні в.о. ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, заступник міського голови, директор департаменту по взаємодії з ЗСУ, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями Івано-Франківської міської ради Руслан Гайда, начальник головного управління ДСНС в Івано-Франківській області, полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, начальник відділу морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Івано-Франківського обласного ТЦК та соціальної підтримки, підполковник Юрій Мухін, директор департаменту освіти, науки і молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Віктор Кімакович, командир військової частини №1241 НГУ, полковник Вадим Ліневський, почесний о. Віталій з церкви Преображення Господнього, а також військовослужбовці, викладачі кафедри, батьки випускників та інші запрошені гості.

«Дорогі наші студенти-захисники та усі присутні! Ми зібралися тут, щоб не тільки відзначити вас, а й подякувати за ваш вибір, вашу мужність та сильну громадянську позицію. Кожен із вас зробив свідомий вибір, і ми пишаємося вами. Ви – ті, хто буде розбудовувати нашу країну. Завдяки вам ми бачимо нашу державу в майбутньому міцною та в безпеці. Особлива подяка батькам та викладачам, які доклали чималих зусиль, щоб ви стали гідними носити офіцерське звання ЗСУ. Військова кафедра нашого університету, яка працює вже багато років, сьогодні випускає 31 курсанта, які отримають звання молодшого лейтенанта», – зазначив в.о. ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

    Також додав, що наш Університет подає таку концепцію підготовки у навчанні студентів, яка в першу чергу формує оборонні еліти. В умовах, коли ми маємо такого небезпечного та підступного ворога, як росія, усе наше суспільство має розуміти, що потрібні громадяни, які на кожному місці будуть допомагати та захищати свою країну.

    Випускники присягнули на вірність українському народові, зобов’язуючись чесно і сумлінно виконувати свій обов’язок захисника Вітчизни. Під час урочистостей продемонстрували стройову виправку та виконали стройові прийоми. Цей важливий день став символом завершення навчання та початком нової відповідальної сторінки в житті молодих офіцерів.

    Після складання Присяги наказом Міністра оборони України випускникам нашої кафедри військової підготовки буде присвоєно первинне військове звання – «молодший лейтенант запасу».

    Щиро вітаємо випускників та бажаємо їм успіхів у подальшій службі на благо України!