АГЕНТИ ЗМІН удосконалюють навички англомовного викладання та поглиблюють співпрацю з європейськими університетами

    Завершилось стажування доцентки кафедри фінансів, директорки Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлани Кропельницької у літній школі «English Mediated Instruction Summer School” в Університеті Масарика (м. Брно, Чехія).

    Цей університет є потужним міжнародним партнером Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в рамках співпраці з European Digital UniverCity (EDUC) альянсом.

    Організація та проведення школи забезпечувалось Програмою Макса Вебера (MWP) Європейським університетським інститутом (EUI), що є унікальною постдокторською програмою у галузях соціальних чи політичних наук, історії, економіки, права у Європі.

    Традиційним партнером EUI у забезпеченні викладання та навчання, здобуття чи удосконалення навичок викладання, зокрема англійською мовою професійних дисциплін є мовний центр – Masaryk University Language Centre (CJV) із значним досвідом організації стажувань.

    Варто зауважити, що участь Світлани Кропельницької у літній школі в Чехії стала також можливою за рахунок виграного нею додаткового тревел-гранту від БО «Благодійний Фонд «Жіночі можливості в Україні».

    Метою English Mediated Instruction Summer School (EMISS) для учасників було поглиблення знань та удосконалення викладацьких компетентностей для тих викладачів, тренерів, що працюють або мають на меті працювати у рідному чи мультикультурному середовищі, викладаючи професійні курси англійською мовою як другою мовою.

    Літня школа EMISS, на переконання Світлани Кропельницької, була дуже добре організованою, збалансованою у поданні теоретичних аспектів та проведенні інтерактивних кейсів із залученням учасників та учасниць.

    Відвідувачі мали можливість поглибити свої знання щодо розробки структури курсу англійською мовою, ознайомились детальніше із стилями викладання та навчання, також оцінювання, отримання і надання зворотнього зв’язку.

    Найважливішою була частина, що мала назву «microteaching activity» і яка передбачала проведення кожним учасником короткого викладу із власного професійного курсу та отриманням оцінки і зворотного зв’язку від головного тренера – академічного координатора Max Weber Programme Лібора Степанека та колег, що також брали участь у літній школі.

    Впродовж тижня участі у літній школі Світлана Кропельницька, як директорка Центру АГЕНТИ ЗМІН, мала також нагоду провести зустріч із директоркою Центру Міжнародного співробітництва Університету Масарика Віолетою Осуховою та обговорити подальші плани та перспективи співпраці університетів в рамках консорціуму EDUC.