В ПНУ розпочався інтенсивний курс з японознавства

    Сьогодні, 28 серпня, в онлайн форматі розпочався інтенсивний курс: японська мова та японознавство, а саме «Японсько-український онлайн-семінар та форум» під керівництвом Почесного професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктора історичних та економічних наук, професора Університету Кобе Гакуїн Йошіхіко Окабе. Участь у ньому взяли студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» факультету історії, політології і міжнародних відносин, факультету управління Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а також студенти з Університету Кобе Гакуїн.

Привітала присутніх перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів: «Рада вітати всіх учасників курсу з японознавства, а також Почесного професора ПНУ, доктора історичних та економічних наук, професора Університету Кобе Гакуїн Йошіхіко Окабе! Це вже другий форум, який ми проводимо у співпраці з Університетом Кобе Гакуїн. У цей непростий час війни, Японія демонструє солідарність з Україною, підтримуючи не лише нашу науку, але й усе суспільство. Така кооперація з японськими партнерами є необхідною та цінною не тільки для університету, а й для всієї держави».

    Йошіхіко Окабе розпочав зустріч із презентації свого університету та окремих моментів студентського життя японської молоді. Далі професор познайомив учасників семінару з культурою Японії та продемонстрував ази вивчення японської мови.

    Варто відзначити, що завдяки цьому курсу відкриються нові можливості для поглиблення наукового співробітництва, розвитку спільних освітніх програм і культурного обміну між Україною та Японією.

    Наступна зустріч відбудеться 6 вересня в офлайн форматі у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. За результатами успішного проходження курсу студенти отримають відповідні сертифікати.

    Нагадаємо, завдяки професору Йошіхіко Окабе було налагоджено співпрацю з Університетом Кобе Гакуїна (Японія), організовано студентський онлайн-форум «Японія-Україна» та реалізовано сертифікований курс з японознавства для студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Йошіхіко Окабе є президентом Асоціації україністів Японії та провідним науковцем з досліджень японсько-українських відносин в контексті економічних питань. Йошіхіко Окабе впродовж останніх років робить значний внесок у розвиток нашого університету на міжнародному рівні та надає підтримку здобувачам і викладачам університету.