Студенти ПНУ та ХДУ взаємодіють у культурному просторі

    З 7 по 11 жовтня в Навчально-науковому інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулась навчальна практика для студентів окремих спеціальностей факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету.

    Зокрема, відбувся показ лялькової вистави за участі артистів Херсонського академічного театру ляльок і творча зустріч з режисером, народним артистом України Борисом Чуприною – для студентів кафедри сценічного мистецтва.

    У програмі була гостьова лекція Заслуженого діяча мистецтв Олексія Пономарьова «Про використання ІТ технологій в музичному мистецтві». Також представлений камерний концерт здобувачів освіти та викладачів спеціальності «Музичне мистецтво» для студентів різних спеціальностей мистецького спрямування.

    В рамках навчання пройшло декілька майстер-класів для студентів-хореографів та серія практичних занять з живопису для студентів спеціальності «Образотворче мистецтво».

    Завершилась програма показом виставки робіт юних художників з м. Херсону і обговоренням можливих спільних культурно-мистецьких та краєзнавчо-туристичних проєктів в найближчі 2–3 роки.

    Приємно відзначити, що протягом проведення спільних зустрічей між колегами і студентами виникли не тільки корпоративні зв’язки, але й дружні стосунки, які очевидно є важливою основою для майбутньої співпраці між нашими університетами.

   На цих зустрічах перебували керівник творчої делегації від колег з м. Херсону , в. о. декана факультету культури і мистецтв ХДУ, доцент Наталія Терешенко та від ПНУ директор Навчально-наукового інституту мистецтв, доцент Володимир Федорак. Попередньо поспілкувавшись представники обох університетів вже намітили ряд спільних творчих та наукових заходів на поточний 2024/25 н. р.