У ПНУ провели тренінги з надання першої медичної допомоги

    У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника пройшли тренінги з надання першої медичної допомоги. Учасниками заходу стали студенти та викладачі Університету, які отримали важливі практичні знання та навички.

    Серед студентів, які демонстрували тренінг, був Максим Ковалюк, студент групи МЕВ–31 спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини ОР «Бакалавр» Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Він успішно завершив сертифіковану програму підготовки інструкторів, організовану Товариством Червоного Хреста України. До нього також приєднався асистент Івано-Франківського національного медичного університету Тарас Перегуда, який поділився власним практичним досвідом.

    Тренінги для викладачів проводила медична сестра Територіального медичного об’єднання МВС України по Івано-Франківській області – Леся Марковецька. Під час занять учасники дізналися про найважливіші аспекти надання першої допомоги, почули чимало корисних прикладів із практики, зокрема про досвід надання допомоги за кордоном.

    Ці тренінги стали чудовою можливістю для університетської спільноти опанувати життєво важливі навички та обговорити практичні кейси, які можуть бути застосовані у різних ситуаціях.