Цікаве заняття із основ правознавства для учнів ліцею №11 Івано-Франківської міської ради

    Студентка ІІ курсу магістратури спеціальності «Середня освіта (Історія)» Квітослава Яновська 17 жовтня 2024 р. у рамках виробничої (педагогічної) практики у закладах загальної середньої освіти (керівник-методист – старший викладач кафедри історії України і методики викладання історії Богдан Паска) провела урок з дисципліни правознавство для учнів 9 класу Ліцею № 11 Івано-Франківської міської ради із використанням сучасних освітніх технологій. Тема заняття – «Юридична відповідальність».

    Урок мав на меті сформувати в учнів розуміння основних аспектів юридичної відповідальності в правовому суспільстві. Увагу було акцентовано на види правопорушень та наслідки протиправних дій з юридичної точки зору. Під час уроку були використані матеріали з підручника та представлена презентація на відповідну тему. Презентація містила стислий та змістовний виклад матеріалу для ознайомлення учнями.

    Основною метою уроку стала розвивальна. Також було проведено вікторину для закріплення отриманих на попередніх уроках знань. Учні змогли покращити свої знання та застосувати їх на практиці під час розв’язання задач із права. Учням була запропонована робота у групах з подальшим отриманням оцінок. Працюючи у групах, учні проявили освоєні раніше компетентності. Застосовувався метод «Мозкового штурму», який дозволив об’єктивно оцінити здобуті учнями знання на практиці.