Цікаве гурткове заняття Аліни Зварич з вивчення природи рідного краю в рамках історико-краєзнавчої практики

    8 лютого 2022 р. у рамках проходження студентами другого курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» студентка СОІ–22 Аліна Зварич за допомогою платформи Google Meet провела заняття для вихованців гуртка Рожнятівської філії (керівник – Петро Васильович Гожій) Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді у с. Сливки Перегінської територіальної громади Калуського району за участю керівниці гуртка Ольги Миколаївни Приймак, керівника-методиста від кафедри історії України і методики викладання історії Андрія Зіновійовича Королька та студенток-практиканток груп СОІ–21 і СОІ–22 Яни Жирнової і Марії Перегінчук.

    Тема заняття була присвячена вивченню природи і топографічного розташування місцевостей рідного краю – Рожнятівщини. У формі візуалізованої презентації студентка-практикантка вказала про важливість ретельного вивчення конкретної місцевості рідного краю, яка має супроводжуватися опитуванням місцевих жителів та звіркою з письмовими джерелами (топонімічні словники і довідники).

«Виховання любові до свого краю починається з виховання любові до свого міста, селища чи села, з вивчення його історії чи з’ясування походження назви, бо не можна вважати культурною й освіченою людину, яка ні разу не поцікавилася, чому так, а не інакше він зветься. Популяризувати, пояснювати ці назви, розповідати про тих людей, іменами яких названо міста, селища й села – це обов’язок вчителів історії, керівників гурткової роботи та краєзнавців» – наголосила Аліна Зварич.

    Наприкінці заняття відбулося обговорення проведеного гурткового заходу за участю керівниці гуртка Ольги Миколаївни Приймак, керівника-методиста від кафедри історії України і методики викладання історії Андрія Зіновійовича Королька та студенток-практиканток групи Яни Жирнової і Марії Перегінчук, які відвідали заняття своєї колегині.