Програма заходів з нагоди 150-річчя українського громадсько-політичного і державного діяча, адвоката Лева Бачинського

    14 липня 2022 року виповнюється 150 років від дня народження видатного українського громадсько-політичного і державного діяча, адвоката Лева Васильовича Бачинського (1872–1930). Уродженець с. Серафинці Городенківського повіту (нині населений пункт Городенківської територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської обл.) Чернігівщини, він належить до числа найбільш знакових постатей західноукраїнської інтелігенції кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. Політик був провідним лідером радикального руху Східної Галичини, мав високий авторитет та визнання у середовищі українського населення, чиї інтереси представляв в австрійському Рейхсраті (1907–1918 рр.) та польському сеймі (1928–1930 рр.). У своїй політичній діяльності Лев Бачинський активно відстоював ідею об’єднання всіх українських земель та виступив у 1919 р. одним із творців соборності України.

    Низка заходів та засідання Круглого столу «Лев Бачинський – український громадсько-політичний і державний діяч, адвокат: до 150-річчя від дня народження» за участю науковців з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, їх колег з Чернівців, Львова, Тернополя та ін., які відбуватимуться в його рідному селі Серафинці 14 липня 2022 р., мають на меті узагальнити джерелознавчі та історіографічні здобутки багатогранної діяльності Л. Бачинського, творчо осмислити нові методологічні підходи до вивчення історії України кінця ХІХ – першої третини ХХ ст.

Програма засідання Круглого столу “Лев Бачинський – український громадсько-політичний і державний діяч, адвокат: до 150-річчя від дня народження”. с. Серафинці. 14.07.2022 р.

Онлайн-покликання на засідання Круглого столу: https://meet.google.com/nra-xoox-yap