Андрій Королько – лауреат Премії імені академіка Петра Тронька

    12 липня 2022 р. Президія Національної спілки краєзнавців України на чолі з головою Спілки, членом-кореспондентом НАН України Олександром Реєнтом вшанувала пам’ять Героя України, відомого вченого Петра Тимофійовича Тронька (1915–2011). На Байковому цвинтарі у м. Києві відбулось урочисте покладання квітів до його могили.

    У цей день відбулось Вручення Премії імені академіка Петра Тронька. Рішенням Президії НСКУ від 17 травня 2022 р. (протокол № 2) цьогоріч її лауреатом за вагомий внесок у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних і природних багатств рідного краю став кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько. Отримання цієї нагороди – це його результат праці як керівника авторського колективу та головного редактора науково-популярного історико-краєзнавчого видання «Уклін Вам, Задубрівці» (Чернівці : ДрукАрт, 2020. – 760 с.). Нагадаємо, що ця книга минулого року була тричі презентована: 14 вересня у м. Києві в Інституті історії України НАН України за участі членів Президії Національної спілки краєзнавців України (https://kiu.pnu.edu.ua/2021/09/15/презентація-унікального-історико-кр/), 24 червня в Івано-Франківській обласній універсальний науковій бібліотеці імені Івана Франка (https://kiu.pnu.edu.ua/2021/06/24/презентація-цікавого-історико-краєз-3/) та 27 травня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника з нагоди Всеукраїнського Дня краєзнавства (https://kiu.pnu.edu.ua/2021/05/27/до-всеукраїнського-дня-краєзнавства/).

    Професорсько-викладацький склад кафедри історії України і методики викладання історії та студенти Факультету історії, політології і міжнародних відносин щиро вітають кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України і методики викладання історії Андрія Королька з високою історико-краєзнавчою нагородою та зичать подальших успіхів в науковій та громадській діяльності задля розвитку вітчизняної науки, освіти та рідного краю!

Детальніше: https://nsku.org.ua/?p=18828#more-18828