Участь Богдана Паски у міжнародному стажуванні

    Асистент кафедри історії України і методики викладання історії, кандидат історичних наук Богдан Паска протягом 27 червня – 7 серпня 2022 р. в Куявському університеті м. Влоцлавек (Польща) в дистанційному форматі пройшов міжнародне науково-педагогічне стажування «Вектори розвитку професійної освіти у сфері політичних, історичних, філософських та соціологічних наук» обсягом 6 кредитів (180 год.).

    Під час стажування вдалося вдосконалити навички методики роботи із студентами на заняттях з історії, використання дистанційного навчання у закладі вищої освіти, застосування ІТ-технологій у професійній діяльності. Викладач ознайомився із досвідом України і Польщі у питанні організації безперервної освіти, історичним, соціологічним, філософським та політичним аспектами інформаційних впливів та процесів міжкультурної комунікації. Взяв участь у семінарі-тренінгу за участі mgr Joanna Skiba, завідувачки кафедри іноземних мов, експертки у галузі освіти та електронного навчання для дорослих і керівника міжнародного офісу в Куявському університеті у м. Влоцлавеку, та dr Marcin Miziołek, викладача кафедри соціальних наук у Куявському університеті у м. Влоцлавеку, сертифікованого коуча і наставника.

    За результатами стажування вдалося опублікувати статтю із методики викладання історії на тему «Особливості використання історичних карт на уроках інтегрованого курсу «Історія України. Всесвітня історії» у старшій школі».