Цікава екскурсія студентів до обласної бібліотеки

    31 жовтня 2023 року старший викладач кафедри історії України і методики викладання історії Богдан Паска організував цикл пізнавальних екскурсій до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для студентів фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Бібліотеку відвідали здобувачі освіти за спеціальностями «Середня освіта (Фізика і математика)», «Матеріалознавство», «Математика» та «Прикладна математика» ОР «Бакалавр».

    Екскурсію для студентів провели фахівчині відділу економіко-виробничої літератури Ганна Паска та Галина Селянкіна. Майбутні спеціалісти ознайомилися з правилами запису до книгозбірні, її веб-сайтом, бібліотечними послугами, особливостями роботи з електронним каталогом, а також книжковим фондом, періодичними виданнями, фаховою і діловою літературою. Студенти переглянули актуальний на часі відеоматеріал про відомий український літак АН-225 «Мрія», який було знищено на початку повномасштабного вторгнення рф. Друга відеорозповідь була присвячена заслуженому діячу науки і техніки України, доктору хімічних наук, професору, Почесному професору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Фреїку Дмитру Михайловичу.

    Корисним продовженням зустрічі для присутніх була лекція з історії України їхнього викладача Богдана Валерійовича Паски. Він наголосив на важливості бібліотеки для їх навчання та саморозвитку. Студенти Університету виявили бажання стати постійними читачами книгозбірні та відвідувачами бібліотечних культурно-мистецьких подій.