Навчально-виховний захід, присвячений 105-річниці Листопадового Чину та проголошення ЗУНР

    8 листопада 2023 р. в читальному залі суспільних наук Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся навчально-виховний захід, присвячений 105-річниці Листопадового Чину та проголошення ЗУНР.

    Захід зі студентами групи СОІ–12 підготовили та провели кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії, академнаставник групи Степан Кобута та провідний бібліотекар відділу обслуговування науковою та навчальною літературою Наукової бібілотеки Ярослав Галущак. Науковець наголосив студентам на актуальності вивчення історії ЗУНР та історії України в контексті світової історії, висвітлив історію становлення ЗУНР, Листопадового Чину як національно-демократичної революції українців-галичан, вклад викладачів Факультету історії, політології і міжнародних відносин, починаючи від Олександра Карпенка, в дослідження цієї проблематики.

    По закінчені студенти переглянули літературу з підготовленої тематичної книжкової виставки «Українська республіка галичан (до 105-річниці ЗУНР. 1918–1923 рр.)».