Зустріч з ветераном російсько-української війни, випускником Факультету Іваном Марковецьким

    23 травня в рамках проєкту «Історія в артефактах: сьогодення російсько-української війни» та в честь Дня героїв на факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулась зустріч з ветераном російсько-української війни та по сумісництву випускником Факультету – Марковецьким Іваном Дмитровичем.

    Захід розпочався біля стенду з фотографіями загиблих студентів та випускників факультету історії, політології і міжнародних відносин зі вступного слова капітана команди Факультету, яка перемогла в гранті від платформи «Тепле місто», Полівчука Владислава Віталійович. Проведено хвилину мовчання в пам’ять про студентів, випускників Факультету та всіх хто загинув у російсько-українській війні. З промовою виступив декан факультету історії, політології і міжнародних відносин Гурак Ігор Федорович, в якій підкреслив важливість збереження пам’яті та допомоги Силам оборони України.

    Надалі присутні перейшли в музейно-виставковий простір присвячений російсько-українській війні. Там Іван Марковецький подарував для експозиції особистий шеврон, який використовували в 102 окремій бригаді територіальної оборони до моменту затвердження символіки військового з’єднання.

    Надалі Іван Марковецький розповів про довоєнне життя; формування особистої національної свідомості; перші дні повномасштабного вторгнення; відправку на фронт; побут в зоні бойових дій; яскраві фронтові спогади та реабілітацію. Після основного блоку всі охочі мали нагоду задати власні запитання. Завершився захід спільним фото.