Перший випуск Центру освіти і піклування Mr.Leader ПНУ

    Випускний у дитячому садочку – це своєрідний перший рубіж для дітей та їх батьків, адже попереду – школа та нові горизонти! Сьогодні перші шестеро дошкільнят випустилися з навчальної лабораторії «Центр освіти і піклування про дітей раннього і дошкільного віку» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Захід, приурочений підведенню підсумків освітньої роботи за новою системою «Освіта і піклування» Mr.Leader / Education & Care, став справжнім святом для дошкільнят, їх батьків та педагогів.

«Щиро вітаємо наших дітей та їх батьків із чудовою подією! Спільно з колективом ми прийняли рішення створити такий освітній осередок для дітей дошкільного віку наших викладачів, працівників, студентів. Таким чином це сприяє їх всебічному розвитку та комунікації. Ми також маємо дуже потужну школу дошкілля, яка впродовж десятків років успішно розвивається, починаючи від факультету педагогіки. Наші студенти мають можливість працювати з дітьми різних вікових груп. Це цікавий досвід, спостерігати за тим, як вони спілкуються, засвоюють нові програми. Відрадно, що всі дуже задоволені, і вважають це дуже добрим проєктом. Найкраща оцінка діяльності центру – це коли дитина зранку хоче йти до нас. Ми почали передавати свій досвід і для інших університетів України та співпрацювати з ними», – привітав усіх із першим випуском ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

«Сьогодні ми маємо випуск наших дітей, які йдуть у перший клас. Бажаю їм, щоб вони пішли до школи під мирним небом. Дякуємо нашим захисникам за те, що наші дітки мають змогу навчатися та перебувати у такому спокійному середовищі. У нас шестеро випускників. Ми навчали їх за новітньою інноваційною програмою, зокрема, мовлення, математики, дослідницької та образотворчої діяльності і працювати в команді, що не менш важливо. Ну, і звичайно, проводили дозвілля», – зазначила директор Центру Людмила Мацук.

    Начальник відділу загальної, середньої і дошкільної освіти Департаменту освіти Івано-Франківської обласної державної адміністрації Лілія Сачовська вручила подяки від Департаменту освіти і науки ректору Університету Ігорю Цепенді за сприяння розвитку дошкільної освіти на Прикарпатті, впровадження інноваційних технологій при підготовці висококваліфікованих фахівців, партнерську взаємодію із органами управління освітою, завідувачці кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти, директорці Центру «Mr.Leader» Людмилі Мацук та доценту кафедри Надії Лазарович за вагомий особистий внесок у розвиток дошкільної освіти на Прикарпатті. Під час урочистостей діти зворушливо декламували вірші та виконували танцювальні номери.

    Нагадаємо, навчальну лабораторію «Центр освіти і піклування для дітей раннього і дошкільного віку», минулого року було відкрито на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    У ньому діти працівників нашого Університету та студентів мають змогу перебувати допоки їхні батьки проводять навчальні заняття або навчаються самі. Автор програми та засновник бренду Mr. Leader – народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов.

    Перший в Україні Центр освіти та піклування для дітей дошкільного віку було відкрито на базі Полтавської політехніки. Потім ще низка закладів вищої освіти зацікавилась цією корисною ініціативою.

    Освітній бренд Mr. Leader, реалізований у рамках діяльності провідних закладів вищої освіти, мотивує поступово змінювати підхід до освіти та виховання дітей дошкільного віку. Адже малюки, отримуючи необхідні знання та практичні вміння за авторськими методиками, вже з 2–3 років формуються як талановиті особистості, майбутні лідери. Завдяки програмі створене унікальне середовище та проводяться цікаві заняття згідно укладених тематичних планів. Такі Центри дозволяють маленьким українцям відкривати нові творчі здібності та не зупинятися на досягнутому.