Вітаємо Іванну Палійчук з виходом у світ наукової статті у фаховому чаописі «З історії західноукраїнських земель»

    У фаховому часописі категорії Б у м. Львові «З історії західноукраїнських земель» (2023 р. Вип. 19), що має давню історію, вийшла друком стаття студентки-магістрантки 2 курсу спеціальності «Середня освіта (Історія») Іванни Палійчук «Ольга Ільків – зв’язкова Романа Шухевича».

    Біля витоків журналу в часи хрущовської «відлиги» в кінці 1950-х – на початку 1960-х рр. стояли видатні історики Іван Крип’якевич (головний редактор), Володимир Грабовецький, Олександр Карпенко, Микола Кравець та ін. Пізніше журнал був змушений припинити своє існування і був відроджений лише в незалежній Україні.

    Відрадно, що наші студенти друкують матеріали своїх досліджень у такому авторитетному науковому часописі. Іванна Палійчук вже кілька років ґрунтовно займається вивченням українського національно-визвольного руху середини ХХ ст., діяльності Української Повстанської Армії, зв’язкових Романа Шухевича. На цю тематику, надзвичайно важливу в наш час, вона написала та успішно захистила в 2023 р. дипломну (бакалаврську) роботу, має кілька публікацій, тепер завершує підготовку дипломну роботу на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти про Катерину Зарицьку і Михайла Сороку.

    Хочеться привітати Іванну Палійчук  та її наукового керівника доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії України і методики викладання історії І.Я. Райківського з виходом фахової наукової статті та зичимо подальших успіхів на науково-педагогічній та громадській ниві задля розвитку вітчизняної освіти та науки.

    З текстом статті можна ознайомитися за посиланням: https://www.inst-ukr.lviv.ua/download.php?portfolioitemid=988