Яворський Андрій

Андрій Яворський – випускник факультету історії, політології і міжнародних відносин ОР «Магістр» 2014 р. (диплом з відзнакою). Магістерська робота на тему: «Українсько-грузинські відносини в контексті стратегічного співробітництва (2003‒2013 рр.)» (керівник – доцент кафедри історії України і методики викладання історії Кобута С.Й.). У 2017 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: «Професійні громадські об’єднання українських емігрантів у Чехословаччині (1923‒1939 рр.)» (науковий керівник – Федорчак П.С.).

Учитель історії та вихователь в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї-інтернаті Івано-Франківської обласної ради. З 2020 р. наставник групи Л-2020-2. За неповних три роки педагогічної діяльності підготував призера обласної олімпіади з історії та шістьох призерів ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої академії наук України.

Учасник міжнародних проєктів і науково-методичних семінарів для педагогів, зокрема: ХІІ науково-освітнього семінару «Історія Голокосту на теренах Західної України та Східній Польщі» імені Роберта Кувалека (м. Львів – м. Люблін, 2019 р.), німецько-українського проєкту «Приховані спогади. Продовження» (вересень 2020 – липень 2021 рр.).