Цікаві виховні заходи студенток в рамках виробничої цільової педагогічної практики в закладах загальної середньої освіти

Ось і завершилася виробнича цільова педагогічна практики в закладах загальної середньої освіти для студентів ІV курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна і заочна форма навчання), яка тривала шість тижнів, з 1 лютого по 12 березня 2021 р. Студенти-практиканти провели низку уроків та цікавих виховних заходів.

Так, студентка групи СОІ–41 Світлана Андрейко, яка проходила практику у Ліцеї імені Романа Шухевича Івано-Франківської міської ради (м. Івано-Франківськ), 11 лютого 2021 р. провела виховну годину на тему «Шкідливі звички» для учнів 9-Б класу. Обговорено негативні наслідки вживання алкоголю, наркотиків та тютюнопаління. Школярі підготували короткі доповіді на актуальну тему, дискутували про недоліки і наслідки шкідливих звичок. Всі учасники виховного заходу у суголосся зійшлися на думці про необхідність ведення у повсякденні здорового способу життя.

15 лютого 2021 р. студентка групи СОІ–41 Ольга Третьякова в рамках проходження практики у цьому ж закладі загальної середньої освіти м. Івано-Франківська організувала позакласний захід із учнями 8-В класу, приурочений вшануванню пам’яті героїв Небесної Сотні. Під час його проведення школярі виступили із попередньо підготовленими доповідями, що стосувалися трагічних подій лютого 2014 р., після чого учням було представлено спогади учасників Революції Гідності, про героїв Небесної Сотні, організацію захисту протестувальників, структуру медичної допомоги тощо. На завершення була проведена невелика вікторина про події на Майдані, а також вшановано хвилиною мовчання тих, хто віддав власне життя у боротьбі за свободу.

Сподіваємося, що виробнича цільова педагогічна практика в ЗЗСО буде належним чином спрямована на конкретну професіоналізацію студенток-практиканток та збільшить можливості їньої самореалізації, мобілізує особистісний потенціал та спонукатиме виявленню прихованих здібностей молодих педагогинь, забезпечить появі новаторських ідей, загалом допоможе усвідомленню та почуттю задоволення від власної діяльності.