Пізнавальний навчально-просвітницький семінар про зміст соціально-виховної роботи з молоддю персоналом органів пробації

17 грудня 2020 р. доценти кафедри історії України і методики викладання історії, академнаставники груп СОІ–31 і СОІ–32 Андрій Королько і Людмила Дрогомирецька взяли участь у навчально-просвітницькому семінарі для кураторів 3-х курсів усіх навчальних підрозділів Університету на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи.

Функції модераторів заняття виконували завідуюча навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доц. Л.М. Романкова та керівник семінару, методист вищої категорії, кандидат психологічних наук, доц. З.В. Юрченко.

Перед слухачами з темою: «Зміст соціально-виховної роботи з молоддю персоналом органів пробації: розвиток, функції, індивідуальний підхід та партнерська взаємодія» виступила заступник начальника філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області М.Д. Бойда. Вона висвітлила зміст соціально-виховної роботи з молоддю персоналом органів пробації за такими тематичними модулями: 1) розвиток пробації в Україні; 2) функції пробації, переваги пробації для держави, для особи, яка вчинила правопорушення та для суспільства; 3) індивідуальний підхід до соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації; 4) залучення до співробітництва партнерських організацій та волонтерів пробації.

Виступ виявився доволі проблемним і пізнавальним, адже академнаставникам слід уважніше придивитися на студентську молодь, сфокусувати увагу на їхні потенційні правопорушення, які можуть здійснити. Таким чином, запобігти вчиненню навіть кримінальних правопорушень. Марія Денисівна ілюструвала проблемні аспекти своєї доповіді підготовленими презентаційними матеріалами.

У другій частині семінару Лілія Романкова виступила перед слухачами з темою «Про стан захворюваності на коронавірус серед працівників університету та студентів». А Зоя Юрченко презентувала чергову методичну розробку «Масковий режим: п’ять хибних міфів», яку можна використовувати у підрозділах кураторами академгруп для забезпечення морально-етичного напряму виховної роботи зі студентами.

Рекомендовано оптимізувати використання методичного, інформаційно-просвітницького доробку лабораторії, який регулярно поповнюється новинками та презентується у рубриці «На допомогу кураторам» на сайті лабораторії https://vvppr.pnu.edu.ua/category/help/