Нарада з питань профорієнтації для вступу на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр»

21 квітня 2021 р. на платформі Google Meet викладачі кафедри історії України і методики викладання історії Олег Єгрешій, Андрій Королько і Андрій Міщук провели онлайн-нараду з питань профорієнтації для здобувачів вищої освіти ІV курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» та запрошених студентів з інших закладів вищої освіти та вчителів закладів загальної середньої освіти, які виявили бажання здобути другий (магістерський) рівень вищої освіти.

Викладачі кафедри з метою інформування майбутніх абітурієнтів ознайомили про особливості вступної кампанії в магістратуру, структуру і специфіку освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр». Також студентам ЗВО і педагогам ЗЗСО надано ґрунтовну інформацію про навчальний процес в магістратурі, його особливості, структуру, навчальні дисципліни, тощо. Це дасть можливість випускникам-бакалаврам та вчителям ЗЗСО не тільки отримати вищий (другий) освітній рівень, а також завершити свої наукові дослідження, які в майбутньому допоможуть їм працювати викладачами і вчителями закладів освіти, інспекторами-методистами та педагогами-організаторами у закладах загальної середньої освіти, закладах позашкільної освіти, закладах передвищої освіти, керівниками гурткової роботи у закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти, методистами-консультантами у відділах (управліннях) освіти державних і місцевих органів влади.

Доценти кафедри А.І. Міщук та О.І. Єгрешій проінформували усіх присутніх майбутніх абітурієнтів про етапи вступної кампанії в магістратуру. Зокрема, наголошено про електронну реєстрацію на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з англійської мови в магістратуру.

У ході предметної розмови молоді люди ставили чимало питань. Їх цікавило ліцензійний обсяг спеціальності, кількість державних місць, можливість подальшого працевлаштування, графік вступних випробувань. На всі ці питання студенти та вчителі отримали кваліфіковану відповідь. Також, на прохання студентів-заочників та усіх охочих поступити на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр», визначили тримати з ними постійний діалог, надавати всю необхідну інформацію щодо вступної кампанії та її перебіг. Абітурієнти отримали додаткову інформацію про онлайн-курси з іноземної (англійської) мови, які допоможуть їм добре підготуватися до вступного іспиту.

Викладачі побажали абітурієнтам доброго здоров’я, студентам-випускникам успішно спочатку захистити дипломні роботи за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти та здати державні екзамени зі спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», а далі вести націлену підготовку для вступу в магістратуру.