Засідання кафедри: підбиття підсумків літньої заліково-екзаменаційної сесії та 2020–2021 навчального року

29 червня 2021 р. відбулося підсумкове засідання кафедри історії України і методики викладання історії у 2020–2021 навчальному році. На порядку денному були такі питання: про підсумки літньої заліково-екзаменаційної сесії 2020–2021 н. р. на факультеті, неісторичних факультетах та навчально-наукових інститутах університету; звіт голови Екзаменаційної комісії спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр»; про підготовку до нового навчального року; різне.

Викладачі кафедри прозвітували про підсумки літньої заліково-екзаменаційної сесії 2020–2021 н. р. на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин, неісторичних факультетах та навчально-наукових інститутах Університету. Заслухано звіт голови Екзаменаційної комісії спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» проф. І.Я. Райківського. Завідувач кафедри історії України і методики викладання історії відзначив, що, враховуючи специфіку спеціальності 014 «Середня освіта (Історія)», необхідно ширше використовувати в кваліфікаційних роботах наукові розробки з методики викладання досліджуваної теми у шкільній і позашкільній освіті.

Готуючись до нового навчального року, завідувач кафедри проф. І.Я. Райківський наголосив на виконанні викладачами кафедри пунктів шести розділів «Положення про рейтингове оцінювання ефективності роботи кафедри Університету», затвердженого Вченою радою Університету від 29.12.202 р., та наказу ректора Університету № 28 від 18.01.2021 р. «Про рейтингове оцінювання ефективності роботи кафедр».

Доц. А.З. Королько і доц. А.І. Міщук звернули увагу на важливість рекламного іміджу кафедри напередодні нової вступної кампанії 2021 р., передусім у наданні привабливості інформації у соціальних мережах та сайті кафедри і Факультету, яка потрібна для вступників на ринку освітніх послуг. Водночас, як зауважив А.З. Королько, потрібно мати й зворотній зв’язок з місць, де проживають потенційні абітурієнти, особливої після проведеної адміністративної реформи, коли, до прикладу, замість 14 колишніх районів і 6 міст обласного підпорядкування Прикарпаття сформовані 62 місцеві (міські, селищні, сільські) територіальні громади. Таким чином, необхідно комунікувати з відповідними новоствореними управліннями (відділами) освіти та керівництвами опорних шкіл цих територіальних громад.

На завершення засідання кафедри проф. І.Я. Райківський підкреслив, щоб викладачі всіляко допомагали колегам по кафедрі, які працюватимуть у Приймальній комісії, та побажав за час літнього відпочинку отримати якомога більше позитивних емоцій та набратися нових сил для початку праці у новому навчальному році.