Пізнавальне гурткове заняття про правила збору матеріалу в бібліотеці та інтернеті

    17 лютого 2023 р. студентка групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Наталія Якубів у рамках виробничої історико-краєзнавчої практики в комунальному закладі позашкільної освіти «Центр освітніх інновацій» Івано-Франківської міської ради провела для вихованців гуртка «Фольклористика» (керівник гуртка Струк Віктор Васильович) заняття на тему: «Збирання матеріалу в бібліотеці та інтернеті».

    Студентка-практикантка під час заняття залучила презентацію для подання теоретичної частини та практичні ігри і флеш-карти, за допомогою яких вихованці гуртка могли закріпити вивчений матеріал.

    На занятті також було порушено питання академічної доброчесності, адже після зібраного необхідного матеріалу чи в бібліотеці, чи в інтернет-ресурсах кожен користувач має зберігати умови добросовісного використання чужих напрацювань.

    Використовувала студентка і роботу в групах. Так, наприклад, гуртківці мали завдання спробувати себе у ролі кореспондентів, використовуючи вивчений матеріал з пошукової роботи, виявлений в інтернет-ресурсах, на практиці. Кожній групі була задана певна історична подія, яку учасники мали оформити і подати як новину з фотоматеріалами, цитуванням, тощо.

«Досвід проведення гурткового заняття – це, мабуть, найцінніше з того, що я робила на практиці. Створення презентації та плану заняття, подання матеріалу гуртківцям, уміння втримати увагу та зацікавити до теми, важливість практичного застосування знань… Все це я спробувала з вихованцями гуртка «”Фольклористика» і, безперечно, відчула тонкощі та нюанси, які студенти не зрозуміють з теорії. Дякую нашій кафедрі, за можливість практично застосовувати свої знання кожного навчального року, бо тепер ми розуміємо важливість і цінність виробничої практики для нас!» – зазначає Наталія Якубів.