Зустріч з випускниками ліцеїв м. Рогатин у рамках проєкту «Університет для учнів»

    28 квітня 2023 р. у рамках проєкту «Університет для учнів», який здійснює Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, викладачі кафедри історії України і методики викладання історії, зокрема завідувач кафедри, професор Ігор Райківський та доценти кафедри Андрій Королько і Людмила Дрогомирецька, а також професор кафедри всесвітньої історії Степан Борчук відвідали Рогатинський ліцей «Гімназія імені Володимира Великого». Відбулася зустріч з понад 30 майбутніми абітурієнтами – школярами Рогатинського ліцею «Гімназія імені Володимира Великого» та Рогатинського ліцею № 1 Рогатинської міської ради.

    На початку зустрічі доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України і методики викладання історії Ігор Райківський ознайомив присутніх із перевагами навчання у закладі вищої освіти та охарактеризував особливості освітніх програм спеціальності 014 Середня освіта (Історія). Ігор Райківський зауважив, що Факультет історії, політології і міжнародних відносин віддавна реалізовує програми подвійних дипломів для своїх студентів, навчаючись за якими наші студенти отримують безкоштовно диплом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і дипломи університетів Польщі. Університет має низку стипендій для найкращих, успішних студентів, зокрема і спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які добре навчаються і хочуть віддавати свій час, енергію і знання людям.

    Після цього виступили доценти кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько, Людмила Дрогомирецька та професор кафедри всесвітньої історії Степан Борчук. Зокрема, Андрій Королько, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», у формі візуалізованої презентації сфокусував увагу на особливостях навчання та можливостях подальшого працевлаштування студентів і випускників освітніх програм цієї спеціальності. Осібно було звернуто увагу на те, що через воєнний стан в Україні умови цьогорічного вступу, зокрема, в заклади вищої освіти, дещо змінилися. Важливо пам’ятати, що базою для вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин, зокрема і на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» є повна середня освіта. ЗНО цього року, як і минулого, замінили національним мультипредметним тестом (НМТ). Реєстрація на НМТ відбувається на сайті УЦОЯО, а електронний кабінет вступника реєструватиметься на сайті vstup.edbo.gov.ua. Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету. Людмила Дрогомирецька зупинила свою увагу на досягненнях випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр» у педагогічній сфері.

    Особлива подяка директору Рогатинського ліцею «Гімназія імені Володимира Великого» Доронюку Ігорю Васильовичу та вчителям закладів загальної середньої освіти м. Рогатин за сприяння у проведенні зустрічі.