Цікавий досвід праці у дитячому таборі випускниці спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр»

    Цьогорічна випускниця спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» (заочна форма навчання) Василина Парцей продовжує на практичному досвіді реалізовувати знання, здобуті у стінах рідної Alma Mater. Цього літа в червні та на початку липня здобувачка педагогічної спеціальності, уже нині вчителька одного із закладів освіти Калуської міської територіальної громади Калуського району, працювала в літньому оздоровчому таборі «Чабан», який знаходиться в с. Поляниця (Буковель) Поляницької територіальної громади Надвірнянського району. Праця молодої виховательки з дітьми у таборі виявилася розмаїтою та насичена розважальними заходами і спортивними змаганнями.

    Відзначимо, що Василина Парцей захистила дипломну роботу на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Історія) на тему «Спортивний туризм у системі позашкільної навчально-виховної роботи закладів освіти Прикарпаття» (науковий керівник доц. Королько А.З.), де були якраз розкриті основні складові популяризації спортивно-туристської діяльності і залучення до неї підростаючого покоління, вивчення розвитку та поширення активного і здорового способу життя серед молоді України і Прикарпатського регіону; здійснено комплексну характеристику діяльності центрів фізичного здоров’я населення, літніх таборів Прикарпаття, спортивних та краєзнавчих фестивалів регіону.

    Приємно, що результати дипломної роботи сьогодні втілені у практичній праці випускниці в літньому оздоровчому таборі «Чабан».

Сама ж Василина Парцей відгукується про свою працю у таборі так: «Мене так захопила тема про спортивний туризм у літніх таборах, що вирішила дізнатися як же влаштований табір зсередини. Тож в червні та частинку липня я працювала в таборі «Чабан», який знаходиться в с. Поляниці (Буковель). Працювала дві зміни. І дійсно, спортивний туризм панує в таборах. Наприклад, ранкова зарядка кожного дня; активні поїздки в різні місця (м. Яремче, водоспад Гук, Говерла, Рушірський водоспад, річка Чорний Черемош); програма насичена як розважальними заходами, так і спортивними змаганнями (естафети, рафтинг, зранку бажаючі можуть також окрім зарядки йти на спортивний майданчик, гірський туризм). Працювала в таборі не з маленькими дітками (як у своїй початковій школі), а із старшими загонами. Дякую Вам, шановні викладачі, що саме з Вами розкривала і розширювала цю тему, адже вона дійсно припала мені до душі».

    Віримо, що і надалі у своїй педагогічній діяльності випускниця спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» Василина Парцей якісно поглиблюватиме теоретичні і практичні знання та на основі індивідуальних завдань вивчення передового педагогічного досвіду керівників позакласної і позашкільної гурткової роботи вироблятиме творчий підхід до педагогічної діяльності у закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти.