Пізнавальне гурткове заняття «Звичаї нашого народу»

    9 лютого 2024 р. у рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентки групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Богдана Романишин і Вероніка Раїн для вихованців гуртка «Фольклористика» (керівник Перцович Галина Ігорівна) провели заняття на тему «Звичаї нашого народу».

    Мета цього заняття – поглибити знання гуртківців про українську культуру; сприяти розвитку пізнавального інтересу до історії нашої держави; сприяти формуванню почуття поваги до звичаїв і традицій українського народу, національної самосвідомості.

    Вихованці гуртка ознайомилися із різноманітними звичаями нашого народу та їх значенням у житті українців; проаналізували зимовий, весняний, літній і осінній цикли свят; переглянули цікаві фотоматеріали. Під час заняття гуртківці ознайомилися із змістовними та пізнавальними відеоматеріали, після яких здійснювалося обговорення.

    На завершальному етапі проведена вікторина «Звичаї нашого народу» з метою закріплення вивченого матеріалу. Після оголошення результатів гри підведені підсумки заняття, де вихованці висловили свої враження від проведеного заняття.