Пізнавальне гурткове заняття з вивчення географічної топонімії рідного краю

    12 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Косівської філії Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді студент групи СОІз-21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Юрій Грабовецький провів гурткове заняття з вихованцями гуртка «Географічне краєзнавство» (керівник гуртка Оробець Іван Юрійович). Гурток знаходиться при Горішньозалучанській філії Снятинського ліцею імені Василя Стефаника у с. Горішнє Залуччя Снятинської міської ради.

    Тема заняття – характеристика географічної топонімії. Спершу вихованці гуртка згадали, що означає термін «топоніміка». Це наука, що вивчає географічні назви, їх походження. На занятті торкалися питання смислового значення топоніміки, сучасного стану топонімічних досліджень в Україні і на території краю.

    Керівник гуртка Оробець Іван Юрійович – прихильник комплексного підходу до організації краєзнавчої роботи з вихованцями гуртка. Тому заняття складалася з теоретичної та практичної частини. Вихованці гуртка ознайомилися із географічними та історичними пам’ятками с. Горішнє Залуччя.

    Наприкінці вихованці гуртка поділилися враженнями з проведеної екскурсії.