Професор ПНУ прочитав курс лекцій в Університеті Палацького (Чехія)

    В рамках програми обмінів студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу Еразмус+ KA 171 доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Козлик прочитав курс лекцій на філософському факультеті Університету Палацького, що в м. Оломоуці (Чеська Республіка). Теми: «Специфіка літературознавства в динамічній площині сучасної методології»; «Національні варіанти сучасної літературної компаративістики».

    Предметом розгляду була актуальна проблематика гуманітарного пізнання, зокрема методології науки про літературу, з проєкцією на кардинальні зміни, що відбулися у розвитку науки у третій чверті ХХ ст. та на інтеграцію українського гуманітарного простору в динамічну площину сучасної європейської гуманітаристики.

    Окрім того обговорено поточний стан співпраці та окреслено майбутні вектори координації дій у підготовці висококваліфікованих філологів-богемістів, перекладачів.