Національно-патріотичні заходи, присвячені 110-тій річниці з дня створення легіону Українських Січових Стрільців

    Протягом двох тижнів студенти Факультету історії, політології і міжнародних відносин на чолі із заступником декана з виховної роботи Тамарою Галицькою-Дідух проводили в музеї Народної шани Тараса Шевченка в Народному домі «Просвіта» для учнів старших класів м. Івано-Франківська (ліцеїв №20 і №23, фізико-технічного ліцею, ITSTEP school, Католицького ліцею імені святого Василія та ін.) національно-патріотичні заходи, присвячені 110-тій річниці з дня створення легіону Українських Січових Стрільців.

    Учням розповідали про українське військове формування Першої світової війни, якому ні тодішні, ні пізніше противники ніколи не закинули жодного факту звірств, мародерства, насильства щодо полонених чи населення. Реконструкція присяги усусів, визначення причин і джерел створення легіону, бойовий шлях, військове озброєння, форма українського однострою, вишкіл, роль жінок у легіоні, культурно-освітня діяльність, пісні й музика усусів – це і багато іншого не тільки дозволило поглибити знання учнівської молоді з історії Українських Січових Стрільців, але й показати роль легіону в українському національно-визвольному русі ХХ ст.

    Сьогодні на честь Українських Січових Стрільців названо 223-й зенітний ракетний полк, який захищає західну частину України від російських повітряних атак. Захоплені відгуки учнів і вчителів, бесіди після завершення заходів, спільні фото свідчать про те, що ця тематика знайшла відзив у серцях наших краян.