Засідання кафедри: підготовка до зимової заліково-екзаменаційної сесії викладачів кафедри

11 грудня 2020 р. відбулося засідання кафедри історії України і методики викладання історії. На порядку денному були такі питання: про стан підготовки до зимової заліково-екзаменаційної сесії; про заміщення вакантної посади асистента кафедри історії України і методики викладання історії; про результати рейтингування роботи викладачів за 2020 р.; звіт викладачів кафедри про індивідуальну наукову роботу в 2020 р.; різне.

По першому питанню на виконання ухвали Вченої ради Факультету історії, політології і міжнародних відносин від 10 грудня викладачі кафедри озвучили результати поточної успішності студентів з дисциплін за результатами навчально-виховного процесу в умовах дистанційної форми навчання. Після виступів викладачів завідувач кафедри проф. І.Я. Райківський наголосив про відповідність до наказів ректорату № 585 від 12.10.2020 р. «Про запровадження в університеті електронних журналів у системі Dis Portal» та № 672 від 13.11.2020 р. «Про внесення змін до наказу від 12.10.2020 р. № 585» своєчасного забезпечити і якісно заповнити електронні журнали академічних груп. Ігор Ярославович зауважив, що у разі невиконання студентами навчального навантаження, викладачі кафедри повинні забезпечити контроль за своєчасним виконанням студентами індивідуальних навчальних завдань та індивідуальних графіків роботи студентів з повторного вивчення дисциплін за попередній семестр. Також відзначив, що викладачам кафедри потрібно завершити роботу по підготовці й оновленню навчально-методичного забезпечення, необхідного для організації і успішного проведення зимової заліково-екзаменаційної сесії.

Друге питання стосувалося рекомендації на заміщення вакантної посади асистента кафедри історії України і методики викладання історії викладача кафедри, кандидата історичних наук Б.В. Паски. Богдан Валерійович озвучив звіт про свою навчально-методичну, наукову та організаційно-виховну роботу. Після цього відбулося обговорення його кандидатури стосовно рекомендації на заміщення вакантної посади асистента кафедри історії України і методики викладання історії. Позитивну оцінку діяльності Б.В. Паски дали викладачі кафедри Т.В. Галицька-Дідух, М.В. Сигидин, А.З. Королько, С.Й. Кобута. Після цього відбулося таємне голосування з використанням спеціальної електронної гул-форми бюлетеня. Всі працівники проголосували «за» рекомендацію кандидатури Б.В. Паски на заміщення зазначеної вакантної посади.

По третьому питанню завідувач кафедри проф. І.Я. Райківський зробив узагальнення щодо результатів самооцінки та рейтингування роботи викладачів за 2020 р. По четвертому питанню кожен з викладачів кафедри виголосив свій індивідуальний звіт про наукову діяльність у 2020 р. У підсумку Ігор Ярославович підкреслив, що викладачі кафедри за звітний період опублікували шість розділів колективних монографій, 21 навчально-методичне видання (для внутрішнього використання), шість статей у Scopus, WoS, 18 статей у фахових виданнях категорії Б, 20 статей у інших наукових та історико-краєзнавчих виданнях, 97 тез (гаслових статей третього тому енциклопедії ЗУНР), а також 12 студентських статей під науковим керівництвом викладачів кафедри.