Участь Степана Кобути у презентації книг про українських адвокатів

21 липня 2021 р. в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ й організацій (ІФОЦППК), за участі представників Івано-Франківської обласної державної адміністрації, науковців, краєзнавців, відбулася презентація краєзнавчих видань колишнього директора центру Богдана Волошинського «Доля коломийського адвоката» і «У борні за чужі ідеали».

Учасником презентації став кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута. У своєму виступі він відзначив фаховість і джерельну обґрунтованість положень та висновків у представлених працях, присвячених таким постатям українського правничого середовища як Олекса Коссак (1887–1942) і Яків Білоскурський (Георгій Кушнірук) (1885–1977). Він наголосив, що ці публікації, написані доступним для сприйняття стилем, важливі для розуміння складного і трагічного періоду української історії, є внеском автора у проблему висвітлення ролі та місця української національної інтелігенції в суспільних процесах першої половини ХХ ст.

Примірники видань автор передав до фондів Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.