Підписано договір про співпрацю з Івано-Франківським міським Центром патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери

    15 листопада за сприяння доцента кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько підписано договір про співпрацю з Івано-Франківським міським Центром патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери (ЦПВУМ). Цей заклад позашкільної освіти під керівництвом директора Наталії Вікторівни Гурик функціонує відповідно до Законів України «Про освіту», «Положення про Центр патріотичного виховання», «Про позашкільну освіту», «Концепції національно-патріотичного виховання молоді» та інших законодавчих документів нашої держави. Початок відліку роботи ЦПВУМ припадає на 2009 р. У своїй основі він веде військово-патріотичну та історико-краєзнавчу підготовку учнівської молоді.

    Під час зустрічі Андрій Королько і Наталія Гурик обговорили предмет діяльності і мету співпраці. Наголошено на важливості впровадження та розвитку системи ступеневої підготовки фахівців за наскрізними навчальними планами та програмами, ефективного використання матеріальної бази закладів, спільного проведення освітніх і краєзнавчих проєктів, розробки навчально-методичного забезпечення за спеціальністю освітніх рівнів бакалавр і магістр 014.03 «Середня освіта (Історія)», залучення викладачів кафедри історії України і методики викладання історії та студентів спеціальності освітніх рівнів бакалавр і магістр 014.03 «Середня освіта (Історія)» для проведення навчально-практичних та індивідуальних самостійних робіт і виробничої історико-краєзнавчої практики в ЦПВУМ та ін.

    Відзначимо, що в ЦПВУМ успішно функціонують історико-краєзнавчі та військово-патріотичні гуртки «Історичні постаті», «Джура», «Юні екскурсоводи», «Юні музеєзнавці», «Історичне краєзнавство», «Наш край», «Козацькими шляхами», а також реалізуються проєкти «Ми з України» і «Пам’ять заради майбутнього» (курс з вивчення історії м. Івано-Франківська «Мій Івано-Франківськ»). У рамках роботи Центру діє учнівське об’єднання «За честь! За славу! За народ!».

    Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Івано-Франківським міським Центром патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери, особливо у розрізі проходження студентами ІІ курсу спеціальності 014.03 «Середня освіта (Історія)» ОР «Бакалавр» виробничої історіиоко-краєзнавчої практики в закладах позашкільної освіти. Адже це дозволить здобувачам освіти закладу вищої освіти збільшити можливості самореалізації, мобілізувати особистісний потенціал та спонукатиме виявленню прихованих здібностей молодих педагогів, забезпечить появі новаторських ідей, загалом допоможе усвідомленню та почуттю задоволення від власної діяльності.